woensdag 9 mei 2012

Zomerschool Klassieken Amsterdam (13-18 augustus 2012)

De  Zomerschool  Klassieken is een initiatief van docenten, studenten en alumni van de opleidingen Grieks en Latijn van de Amsterdamse universiteiten (VU en UvA). De school heeft sinds 2007 vijfmaal plaatsgevonden en ontving vorige zomer 100 zomerscholieren.

Op de zomerschool lees je teksten van beroemde auteurs uit de Griekse en Romeinse oudheid. Je volgt intensieve cursussen met medescholieren op hetzelfde niveau en je kunt ook je grammatica bijspijkeren. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten van de universitaire opleidingen in Amsterdam. Ook maak je kennis met de studenten van deze opleidingen en ontmoet enkele beroemde classici, die lezingen zullen geven. Daarnaast zijn er allerlei sociale activiteiten, zoals een pubquiz, een picknick, een sporttoernooi, een filmavond en een borrel ter afsluiting.

De zomerschool wordt georganiseerd voor scholieren uit de bovenbouw van het VWO met Grieks en/of Latijn in hun pakket, studenten en beginnende docenten klassieke talen, zij-instromers en overige belangstellenden die eindexamen hebben gedaan in (een van de) klassieke talen.

Voor de scholieren worden onder meer intensieve cursussen aangeboden over de examenauteurs van de komende jaren (Euripides, Seneca, Plato, Ovidius). Daarnaast zijn er cursussen over Homerus, Vergilius en Petronius. De cursussen worden ondersteund door facultatieve grammaticacolleges. Voor de studenten worden dit jaar colleges aangeboden over Statius, Callimachus, Claudianus, Horatius, Thucydides, Archaïsche Lyriek en de Neolatijnse tragediedichter Naogeorgus.

De zomerschool vindt plaats van 13-18 augustus 2012 in de gebouwen van de universitaire opleidingen in het centrum van Amsterdam en aan de Zuidas.

Het zomerschooltarief voor scholieren en studenten is € 60. Voor andere belangstellenden is het € 100. Daarnaast zijn er voor een beperkt extra tarief slaapplaatsen beschikbaar in Amsterdam.

Wil je naar de zomerschool? Of wil je meer informatie?
Ga naar: www.zomerschoolklassieken.nl Je kunt je registreren op de site en vervolgens een keuze maken welke colleges je wilt volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten