maandag 3 september 2012

Lancering Quamlibet.nl


Op 28 september wordt de website Quamlibet.nl gelanceerd. We nodigen u graag uit voor deze feestelijke gelegenheid die zal plaatsvinden in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit (Zaal: 11A‐06).

Op Quamlibet.nl vindt u gratis lesmateriaal voor de vakken Grieks en Latijn. De site is gefinancierd met een Alfa MeerWaardesubsidie van NWO. Het lesmateriaal is gemaakt door het VU Vaknetwerk Klassieke Talen, een samenwerkingsverband tussen docenten uit het middelbaar onderwijs en wetenschappers van de Vrije Universiteit. Het materiaal zal de komende jaren gestaag uitgebreid worden.

Quamlibet.nl biedt lesmateriaal voor de onderbouw en de bovenbouw van het middelbaar onderwijs, ter aanvulling op bestaande lesmethoden Latijn en Grieks. Het materiaal voor de onderbouw is erop gericht de effectiviteit van het grammatica‐onderwijs in de onderbouw te vergroten door onderwerpen als bijvoorbeeld het naamvalssysteem op een samenhangende manier aan te bieden. Het materiaal voor de bovenbouw beoogt leerlingen te leren Latijnse teksten niet alleen te vertalen, maar ook te analyseren en te interpreteren.

Tijdens de lancering op 28 september krijgt u een rondleiding door onze site en kunt u kennismaken met onze lessenseries. Ook kunt u zich direct bij ons registreren om thuis de lessenseries eenvoudig te kunnen downloaden.

Programma:
16.30 uur Feestelijke lancering Quamlibet.nl in 11A‐06
17.00 uur Borrel

Aanmelden voor deze middag kan via info@quamlibet.nl.

Met vriendelijke groeten, namens het VU Vaknetwerk Klassieke Talen,
Prof. dr. Caroline Kroon, dr. Lidewij van Gils en dr. Suzanne Adema

Routebeschrijving
Het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit ligt aan De Boelelaan 1105.
Voor een routebeschrijving: www.vu.nl/routebeschrijving

Geen opmerkingen:

Een reactie posten