woensdag 19 september 2012

1 oktober opening ACASA

ACASA staat voor het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology. In ACASA werken de archeologen, oudhistorici en classici van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam samen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Vanaf september 2012 biedt het centrum vier masteropleidingen aan. ACASA werkt samen met culturele instellingen en scholen en wil zo actief bijdragen aan de verspreiding van kennis over de Oudheid en de doorwerking daarvan in het heden.
 
Maandag 1 oktober wordt ACASA feestelijk geopend. Ter gelegenheid van de officiĆ«le opening zal professor Ian Morris (Stanford University) een lezing houden. U bent van harte welkom op de opening op maandag 1 oktober.
 
Programma
 
Datum: maandag 1 oktober 2012
 
Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam
 
Vanaf 15.00 uur
Zuilenzaal open
 
15.30-15.45 uur
Introductie door prof. dr. Frank van Vree, decaan Faculteit der Geesteswetenschappen, UvA
Toespraak prof. dr. Lex Bouter, rector magnificus VU
 
15.45-16.45 uur
Lezing prof. dr. Ian Morris: From Ancient Greece to the Euro Crisis: The Rise--and Fall?--of the West
 
16.45-17.00 uur
Toespraak prof. dr. Dymph van den Boom, rector magnificus UvA
 
17.00-19.00 uur
Receptie in Shaffyzaal
Toost door prof. dr. Michel ter Hark, decaan Faculteit der Letteren, VU
 
Ian Morris is de auteur van Why the West Rules—For Now: The Patterns of History, and What They Reveal About the Future (2010), dat in het Nederlands is verschenen onder de titel De val van het westen. Hoe lang houdt de westerse dominantie nog stand? (2011). De New York Times plaatste het op de lijst van de meest opmerkelijke boeken van het afgelopen jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten