woensdag 11 april 2012

20 april voorlichting ACASA

De laatste weken is er hard gewerkt om een degelijk fundament te leggen voor ACASA, het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology. ACASA biedt een omgeving waarin archeologen, oudhistorici, classici, ori├źntalisten, filosofen en godsdiensthistorici van de VU en UvA samenwerken. Het doel is te komen tot een kenniscentrum op het gebied van de cultuur van de oudheid en latere perioden, waarbij de gezamenlijke expertise ten goede komt aan de academische wereld, het bredere publiek en het beroepsveld.

Een eerste, belangrijke fase die nu afgerond is, is het vormgeven van gezamenlijk masterprogramma’s met daarbij behorende vakken. Op vrijdag 20 april zullen deze gepresenteerd worden tijdens een voorlichtingsdag. Deze richt zich met name op 3e-jaars bachelor studenten van alle Oudheidopleidingen van VU en UvA (incl. geschiedenis) en ge├»nteresseerde 3e-jaars studenten van andere universiteiten. Eerst zal in een kort, algemeen deel de stand van zaken rond ACASA worden toegelicht, dan volgen twee specifieke rondes met voorlichting over de programma’s van de Research Master Archeologie, Research Master Oudheidstudies, Master Archeologie, en Master Classics & Ancient Civilizations (inclusief het programma Ancient History). Je krijgt specifieke informatie over het masterprogramma van jouw keuze. Als je keuze nog niet vaststaat, kun je twee verschillende voorlichtingsrondes volgen, zodat je de programma’s kunt vergelijken. Na afloop is er een borrel waar studenten en docenten nader kunnen kennismaken.  

Het programma van de voorlichtingsmiddag is als volgt
De bijeenkomst vindt plaats in het hoofdgebouw van de VU. Adres: De Boelelaan 1105, zaal 12A-05; via de hoofdingang kom je in de centrale hal, waar je links de lift kunt nemen naar de 12e verdieping. 

We willen jullie allen van harte uitnodigen te komen,
namens de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam,

prof.dr. Caroline Kroon en prof.dr. Jan Willem van Henten
(voor informatie kun je mailen naar Jan Paul Crielaard)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten