zondag 1 april 2012

Onjuiste berichtgeving over bacheloropleidingen Oudheid in NRC-artikel

In de NRC van donderdag 15 maart en NRC Next van vrijdag 16 maart is onder de titel ‘Wie vertaalt straks uit het Frans, Duits of Russisch?’  een artikel verschenen waarin in een van de  toegevoegde tabellen de indruk wordt gewekt dat bij de Vrije Universiteit de bacheloropleidingen op het gebied van de Oudheid (Archeologie, Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, Oudheidkunde) als zelfstandige opleidingen zullen verdwijnen en op zullen gaan in een van de vier nieuwe brede bacheloropleidingen die de VU gaat starten.  Deze informatie is apert onjuist en is inmiddels ook gerectificeerd in de NRC van vrijdag  16 maart. De VU heeft er bewust voor gekozen om deze specialistische studies te handhaven en daarbij de komende jaren in toenemende mate te gaan samenwerken met de oudheidopleidingen van de UvA, in een Amsterdams Centrum voor Oudheidstudies en Archeologie. Hierdoor zullen de mogelijkheden voor de studenten in Amsterdam juist worden verruimd.
De eerste fase van deze samenwerking zal starten in september 2012, wanneer de Amsterdamse universiteiten een breed palet van gezamenlijke masterprogramma’s op het gebied van de Oudheid en Archeologie zullen gaan aanbieden.  

Toevoeging aan dit bericht: ook het artikel in de Volkskrant van 5 april jl., getiteld 'Faculteiten schrappen talenstudies' bevat foutieve informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten