donderdag 8 december 2011

MasterClassics op maat: Klassieken op Locatie

Afgelopen 18 november was het weer zover. Tegelijk met de nascholingsdag voor docenten Klassieke Talen vond er weer een MasterClassics Oudheid plaats. 30 scholieren bogen zich deze dag in drie colleges over onderwerpen die betrekking hebben op het onderzoek van onze docenten aan de afdeling Oudheid.
De MasterClassics zijn slechts twee keer per jaar, maar gedurende het hele schooljaar kunt u met uw eigen klas ook een ‘MasterClassics op maat’ komen volgen op de VU. Speciaal voor de 5e en 6e klas van het voortgezet onderwijs heeft de afdeling Oudheid aan de VU een speciaal programma opgezet met colleges Oudheid, gericht op scholieren.  U kunt met uw klas langskomen voor één college, maar u kunt ook met meerdere klassen een samengesteld programma volgen. U heeft daarbij keuze uit hoor- en werkcolleges met cultuurhistorische, Latijnse en Griekse (taal- en letterkundige) invalshoeken. Een kleine greep uit de onderwerpen: ‘Homerus en de archeologie’, ‘Het Griekse theater’, ‘Time management vanaf de stichting van de stad’, en ‘Schijnheilige filosofen’.
Voor meer colleges en informatie kunt u kijken op www.let.vu.nl/klassiekenoplocatie of mail naar klassiekenoplocatie@let.vu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten