maandag 2 mei 2011

Zomerschool Klassieken 2011


Van 15 t/m 20 augustus 2011 vindt weer de jaarlijkse Zomerschool Klassieken plaats. Deze zomerschool is bedoeld voor iedereen (scholieren, studenten en andere belangstellenden) die het leuk vindt klassieke literatuur in de originele taal te lezen. Gedurende deze zes dagen lezen de deelnemers Griekse en Latijnse auteurs onder begeleiding van docenten van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Er is keuze uit allerlei verschillende auteurs. Zo komen bijvoorbeeld de eindexamenauteurs aan bod, maar er is juist ook aandacht voor auteurs die op school of tijdens een studie GLTC niet vaak op het programma staan. Naast deze lectuurcolleges worden er ook facultatieve grammaticacolleges aangeboden.

De cursussen worden aangeboden op twee verschillende niveau’s. Bij de lees- en grammaticacolleges zit je dus in een groep met zomerscholieren met hetzelfde niveau.

Niveau 1: leescolleges en grammaticacolleges op niveau 5/6 VWO. Een basiskennis van de schoolgrammatica van het Grieks en/of Latijn wordt verondersteld.
Niveau 2: leescolleges en syntaxiscolleges voor studenten Grieks en Latijn.

Nieuw dit jaar is een intensieve cursus Latijn voor beginners, bedoeld voor aankomende studenten GLTC die (zo goed als) geen Latijn kennen. Het einddoel van de cursus is het niveau na de vierde klas gymnasium. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom voor deze cursus.

Tussen de colleges door is er tijd om voor te bereiden en ook ’s avonds is het programma gevuld. Zo geeft dit jaar Prof. Irene de Jong een lezing over Homerus (volgend jaar eindexamenauteur).
Naast het educatieve gedeelte is er genoeg gelegenheid om te ontspannen en in een zomerse sfeer nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Er is een openingsactiviteit, een grote picknick en een slotborrel en er is mogelijkheid om te sporten. Voor foto’s van het voetbal en volleybal van afgelopen jaar, klik hier. De deelnemers ontvangen aan het eind van de school een diploma.

Scholieren die ver moeten reizen kunnen, tegen een kleine extra betaling, overnachten in een jeugdhotel in het centrum van Amsterdam. Inschrijven kan tot vrijdag 9 juli. Kijk voor meer informatie op de website van de Zomerschool Klassieken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten